Monoblock Warmtepompen

Aangenaam koel in de zomer en behaaglijk warm in de winter

Een monoblock warmtepomp is een type warmtepompsysteem dat zowel de verdamper als de condensor in één enkele behuizing (monoblock) integreert. Deze warmtepomp onderscheidt zich door enkele specifieke eigenschappen en voordelen. Allereerst elimineert de monoblock-constructie de noodzaak voor koelvloeistofleidingen tussen de binnen- en buitenunits, wat de installatie eenvoudiger maakt. Dit resulteert in lagere installatiekosten en minder ruimtevereisten. Een ander voordeel is de modulaire aard van monoblock warmtepompen, waardoor ze flexibel kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van een huishouden. Ze zijn geschikt voor zowel verwarming als koeling en kunnen efficiënt warmte onttrekken uit de buitenlucht, zelfs bij lage temperaturen. Bovendien zijn monoblock warmtepompen doorgaans energiezuinig en milieuvriendelijk, omdat ze gebruikmaken van duurzame energiebronnen zoals de buitenlucht. Ze verminderen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en dragen bij aan lagere energiekosten en verminderde CO2-uitstoot. Onze Monoblock Warmtepomp maakt gebruik van het R290 koelmiddel. Deze geeft een hoger rendement omdat deze, in tegenstelling tot het veelgebruikte R32 koelmiddel, kan worden verwarmd tot 75ºC. Wij bieden u 5 jaar garantie op de installatie en onderdelen in combinatie met een onderhoudscontract.

In het kort biedt een monoblock warmtepomp dus installatiegemak, modulariteit, efficiëntie en milieuvriendelijkheid, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor duurzame verwarmings- en koelingsoplossingen. Ideaal in een tijd van almaar stijgende energieprijzen. Hiermee bent u helemaal klaar voor de toekomst!

Revolution warmtepompen – Daar loopt u snel warm voor!

Werking luchtwarmtepomp

Een luchtwarmtepomp is een gesloten systeem dat is gevuld met een koudemiddel. Dit koudemiddel is een vloeistof dat al op een lage temperatuur verdampt. Deze vloeistof circuleert binnen het gesloten circuit en wordt in de verdamper verwarmt door de aangezogen buitenlucht. Hierdoor verdampt de vloeistof tot gas. In de compressor wordt dit gas onder hoge druk samengeperst waardoor het weer condenseert naar een vloeistof en hierbij komt veel warmte vrij. Deze warmte wordt in de condensor afgegeven aan de CV installatie en hiermee kan de woning worden verwarmt en het water in de warmwaterboiler. Het afgekoelde koudemiddel wordt vervolgens teruggevoerd naar de verdamper, alwaar de cyclus opnieuw begint.

Voordelen

Installatie

Een Monoblock Warmtepomp bestaat uit slechts één buitenunit en daarom is het plaatsen en aansluiten relatief eenvoudig zonder ingrijpende aanpassingen in huis.

Geruisloos

Een Monoblock Warmtepomp heeft een grotere ventilator dan andere warmtepomp systemen en deze is daardoor veel stiller. Dit garandeert een extra stukje comfort.

Ruimtebesparing

Omdat enkel een buitenunit wordt gebruikt en er geen binnenunit(s) nodig zijn, legt een Monoblock warmtepomp systeem nauwelijks beslag op de ruimte binnenshuis.

Energiezuinig

Een warmtepomp maakt gebruik van de energie uit de buitenlucht en is daarmee zeer energiezuinig. Daarnaast heeft de Monoblock uitvoering het hoogste rendement;.

Altijd perfect klimaat

Een Monoblock Warmtepomp kan zowel verwarmen als koelen, en hiermee met u alle dagen van het jaar verzekerd van een aangename temperatuur in huis.

Toekomstgericht

Met een Monoblock Warmtepomp beschikt u over een energiezuinig en CO2 uitstoot-arm systeem. Goed voor uw portemonnee én goed voor het milieu.